PRODUCENTENS ORD

Huskvarnarevyn 2019

Det är fasligt vad tiden rinner iväg. Jag tycker inte  att det var så länge sedan vi sågs. Ändå har det snart gått två år. En lustigkurre förklarade för mig varför tiden går så mycket fortare när man blir äldre. Han sa: ” Jo, det är för att Du har kortare tid kvar, ser Du”. Det var bara att tacka och ta emot. Nåväl, just nu känner jag mig pigg som en mört, och jag vet varför. Det är bara för att jag fortfarande har den fantastiska förmånen att få vara med och bidra till  årets upplaga av Huskvarnarevyn. Om Du visste vad kul vi har här i skrivarstugan.

I år kommer vi att sakna några aktörer på scenen. Familj och arbetstider har satt käppar i hjulen för några av våra aktörer att medverka i år. Jag brukar såga att det inte går att ersätta några aktörer på scenen. Alla har ju en alldeles speciell spelstil och gör sina karaktärer på sitt egna sätt. Men i år har vi lyckats fylla vakanserna på ett alldeles lysande sätt.

På damsidan har vi lyckats rekrytera en söt, välsjungande och rolig tjej som heter Nathalie Andrésen. Hon har scenvana både från farser och andra lustspel. Dessutom är hon också dotter till vår egen Janne Svensson, och det i sig garanterar ju för en succédebut i Huskvarnarevyn.

På den manliga sidan har vi lyckats få med Carl-Michael Karlsson, som ju är en både välkänd aktör och regissör i kommunen. ”CalleMicke” har fortfarande en tjänst kvar i teaterprogrammet på Per Brahegymnasiet men arbetar också i Göteborg som teaterlärare. Vi har lovat att anpassa repetitionerna så att han hinner hem från Göteborg.

Vi är också mycket glada för att kunna presentera Victor Sollenby som den sista pusselbiten i revybygget. Victor är en välsjungande ung svärmorsdröm som kommer att sänka medelåldern i ensemblen betydligt. Han har också de där viktiga ögonen som inte kommer att ha några problem med att nå ut över scenkanten.

Nu är det ju så att en revy består ju inte bara av aktörer på scenen. Det ska fram musik, ljud, ljus, kläder och scenografi. Det ska övas även bakom scenen innan föreställningen sitter som den ska. Det ska designas annonser, affischer, flyers och programblad. På dessa poster arbetar en mängd människor som självklart också är en del av Revysmedjan som vår förening heter. Även där har vi äran att hälsa välkomna och presentera några nya duktiga medarbetare i år. Ulrika Landén blir vår nya ansvariga kostymör. Hon har ett gediget intresse av teater och har många år drivit sin butik, Mauritz Textil på Smedjegatan, och har naturligtvis en enorm kunskap vad gäller kostym och kontakter i den branschen. Vi hälsar också välkommen till Rune Andersson, som har lovat att stärka gänget som ansvarar för scenografin. Han är en oerhört skicklig målare och kommer att bli en enorm tillgång i gänget som ansvarar för scenografin.

I övrigt är allt sig likt!!!!

Så gott folk….Ni kan som vanligt se fram mot en sjusärdeles trevlig och rolig Huskvarnarevy, det garanterar jag. Arbetet är i full gång. Biljetterna släpps den 15 maj och kommer som vanligt även att kunna köpas i Smedbyn de allra flesta onsdagar mellan 14.00 och 18.00.
Premiären är satt till fredagen den 11 oktober klockan 19.00.

Varmt välkommen att skratta tillsammans med oss i Huskvarnarevyn!

Gunnar Andersson
 Producent